Саопштења

ВУЧЕВИЋ: ВЕЛИКИ БРОЈ МЛАДИХ СВОЈУ ШАНСУ ВИДИ У СРБИЈИ

НOВИ СAД - Члан председништва Српске напредне странке Mилош Вучевић данас jе у амфитеатру СПEНС - а разговарао са младим људима из Новог Сада о перспективама и могућностима запошљавања и том приликом jе казао да велики броj младих види своjу шансу у Србиjи.

Разговор на тему запошљавања, самозапошљавања и предузетништва, привукао jе велику пажњу младих у Новом Саду о чему сведочи и чињеница да jе амфитетар СПEНС - а био тесан да прими све заинтересоване, а да jе та Tрибина, коjа jе на краjу прерасла у панел дискусиjу траjала пуна два и по сата.

"Mислим да велики броj младих види своjу шансу у Србиjи као земљи првог избора, као земљу у коjоj могу да отворе сопствени бизнис, да покрену државу да се креће у наредном програму и напредном процесу развоjа, и наравно да у њоj засниваjу своjе породице", нагласио jе Вучевић.

Вучевић jе младима презентовао све оно што jе са циљем запошљавања младих предузела градска администрациjа у претходне три године.

"Oно што jе за нас битно jесте да охрабримо младе, њихово знање, храброст и предузетнички дух уз нашу посвећеност да им помогнемо да оно што су научили наjбоље искористе у развоjу наше државе Србиjе", рекао jе Вучевић новинарима.

Oн jе казао да мењање општег амбиjента и прихватање да Србиjа мора бити конкурентна са окружењем и прихватање такмичарског духа, jесте наjбољи пут развоjа Србиjе.

"Управо због тога jе програм Српске напредне странке усмерен ка вишенаменском активизму и читавом низу подстицаjних мера код самозапошљавања, код првих шанси за запошљавање, код "старт - ап" програма и пре свега jе усмерен ка младима коjи мораjу бити носиоци промена у Србиjи", истакао jе Вучевић.

По његовим речима изузетно jе битно уjедињење око идеjе jачања предузетничког духа, jер, како jе рекао, сви морамо ту идеjу прихватити jер jе она опште правило свуда у свету, без обзира на економске миграциjе коjе су константа.

Вучевић jе казао да jе велика ставр то што jе Влада Републике Србиjе ову годину прогласила предузетничком годином, односно годином посебних мера подстицаjа за предузетнички посао и истакао да jе убеђен да ћемо, "сви бити део jедног ланца коjи ће померити Србиjу напред".

Вучевић jе на краjу рекао да jе основни циљ и задатак свих у Србиjи, да она буде економски jака и политички стабилна држава.